marți, 1 martie 2011

Rosia montana

Nu vreau sa pomenesc despre cat e de neprietenos acest proiect cu cianurile lui cu tot ci vreau sa pomenesc doar despre bani.
Romania exista de aproape 100 de ani si in tot acest timp banii s-au miscat cam asa, regii nemti au reusit sa guverneze in asa fel incat sa se bage multe miliarde in modernizarea Romaniei, pe urma comunistii intai au dat multe miliarde marelui popor vecin si pretin, apoi neanicu s-a imprumutat multe miliarde ca sa modernizeze tara din nou, pe care de altfel le-a si platit pana l-am cardit.
Dupa revolutie aproape toata tara era propietatea statului, iar astia de au venit la putere s-au gandit ca asa nu se poate moderniza o tara si si-au impartit-o intre ei. Cand nu a mai fost nimic de impartit au inceput sa se imprumute multe miliarde, binenteles pt modernizarea tarii. Dar din nou s-au gandit ca o modernizare comuna ar fi banala si ineficienta si au inceput cu modernizarea propietatilor si parcurilor auto propri si personale.
Ca o estimare grosiera, in ultimii 20 de ani ne-am imprumutat mai mult decat au investit regii nemti, decat au platit comunistii despagubiri si decat a investit nea nicu, la un loc si tu care citesti stii cel mai bine cat ti-a revenit tie de aici... exact
Si tot ca o estimare grosiera, in ultimul semestru, Boc, s-a imprumutat mai mult decat ar putea venii vreodata din proiectul asta, chiar daca ne toarna cianura si-n cur, si asta doar pt pensii si salariile alea taiete.
Ei zic ca-ti dau miliarde dar tu ar trebui sa stii cat iti va reveni... si stii.
Aurul trece, cianurile raman.

Tomata alpina

Niciun comentariu: