miercuri, 19 mai 2010

Tarele democratiei si moalele capului

Imi bag nasul printr-un site cu petitii sa vaz ce mai isi doreste poporul si vaz o petitie ca zice "fara imprumut de la fmi sau banca mondiala". Acum daca ar trebui sa explic situatia noastra in putine cuvinte, unui vietnamez care n-a mai auzit pana acum de romania, i-as zice ca vreo 10, maximum 20.000 de tovarasi dupa ce au ciordit toata tara, au amanetat-o pt 80 de miliarde si in continuare o sa ia cu camata pana n-o mai da nimeni.
In momentul de fata nu prea mai sunt banuti nici macar pt ciordeala dapai sa ne mai gandim si la pensii, copii sau salariati, deci ne trebuie un imprumut. fmi-ul se ocupa cu treaba asta si o face bine dar ne pun conditii, respectiv: ori ciorditi mai putin, ori taiati din pensii si salarii, iar conditiile nu le pun de dragul nostru ci pt a se asigura ca au de unde sa-si ia banii si dobanziile inapoi. Ai nostrii n-ar lua de la ei ca ramane mai putin de ciordeala dar astia dau cu vreo 3%, in timp ce de la banci se ia cu 10, iar daca astia se retrag din romania si nu ne mai dau nimic, va fi un semnal pt toti ca la noi ciordeala nu poate fi tinuta nicicum sub control, prin urmare nu-i deloc sigur ca-ti mai iei dobanzile si banii inapoi, prin urmare dobanzile urca intre 15 si 20.
Nu m-a mirat ca un omulet needucat s-a apucat sa scrie aceasta petitie ci faptul ca a fost semnata de alti 12.515 indivizi... ce au acces la internet. Acum daca as fi pesimist as zice ca prea multi prosti are si poporul asta si ne meritam soarta, iar daca as fi optimist as observa ca romania o duce foarte bine in domeniul informatic, orice prost avand acces la computer si internet.
Dar asta-i democratia cu tarele ei. Nu conteaza cat este de idiot un individ el are drept de vot. Dar nu sa voteze orice. ProDemocratia face un sondaj si ce reiese de acolo? ei bine romanii au niscaiva pareri mai mult decat clare, respectiv: pt pedeapsa cu moartea - 91%, pt retragerea cetateniei la tigani care ciordesc prin strainatate - 94%, pt retragerea cetateniei alora de vor autonomia tinutului secuiesc - 89%, pt pedepsirea cu inchisoarea a persoanelor care nu sunt de acord cu invatatura crestina, care prezinta atitudini critice la adresa religiei crestin ortodoxe si a bisericii ortodoxe romane - 88%.
Deci nu o majoritate de 50 + 1, ci majoritatea covarsitoare isi doreste un Robespierre care probabil trebuie sa depapiteze pentru inceput pe aia 10-20.000 de au ciordit tot, impreuna cu judecatorii, procurorii, politistii si consilierii lor, dupa cei rade pe astia pe toti, retrage cetatenia infractorilor din strainatate dar si a secuilor care vor autonomie, iar la final ma unge pe mine cu catran pt ca am o parere nasoala despre religie in general si despre reprezentantii biserii noastre in mod special.
Exceptand ultima actiune imi pare un plan bunut, imposibil de pus in practica dar suna bine, dar de ce nu-l votam?, de ce nu se face referendum pe temele astea atat de populare? Simplu, pt ca democratia domnului parvulescu si a celor 10-20.000 de ciorditori care ne conduc ne permite doar sa-i votam pe ei, sa fie si ei la ciordeala.
Care-i democratia: cand dai drept de vot tuturor tampitilor dar doar sa te voteze pe tine sau cand marea majoritate isi doresc anumite actiuni dar tu refuzi sa le supui la vot pt ca nu ar fi democratice?
Ciorde less

Un comentariu:

dana iancu spunea...

bravo Robert prezinti lucrurile asa cum sunt..... intr-o romanie de cacat